Sundhedsadvarsler og mærkning

MÆRKNING OG SUNDHEDSADVARSLER

Fabrikanter og importører af e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere med nikotin skal sikre, at produkterne er forsynet med en sundhedsadvarsel på dansk og er mærket korrekt.
Her kan du se en skematisk oversigt over anmelde-, gebyr- og mærkningsregler for e-cigaretter.

Krav til sundhedsadvarsler
Alle e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere med nikotin skal være forsynet med følgende sundhedsadvarsel: ”Dette produkt indeholder nikotin, som er et yderst afhængighedsskabende stof”.

Sundhedsadvarslen skal sidde på den ydre emballage til genopfyldningsbeholdere eller e-cigaretter, som kan anvendes med nikotinholdig væske. Den skal være anbragt på de to største overflader og dække 30 % af overfladen. Læs mere i bekendtgørelsen.

Krav til mærkning
Mærkningen på den ydre emballage til genopfyldningsbeholdere eller e-cigaretter, som kan anvendes med nikotinholdig væske, skal være på dansk.

Krav til oplysninger
Den ydre emballage til genopfyldningsbeholdere eller e-cigaretter, som kan anvendes med nikotinholdig væske, skal indeholde en liste over alle de ingredienser, der indgår i produktet samt en anbefaling om at opbevare produktet utilgængeligt for børn.

Der er krav om en generel brugsanvisning, der bl.a. informerer om, at produktet ikke anbefales til brug for unge og ikke-rygere og hvilke advarsler, der er for specifikke risikogrupper. Brugsanvisningen skal også oplyse om mulige skadelige virkninger og afhængighedsskabende egenskaber ved produktet. Læs mere i bekendtgørelsen.